BTP

Handmatig publieke bronnen nalopen om te checken of je adressenbestand nog up-to-date is? No way, dat is echt zó 2015! Wij houden wel van een uitdaging, dus we zijn samen naar de tekentafel gegaan om een passende oplossing te vinden voor dit probleem.

Uitdaging

Voor Braintrainer plus hoefden we geen spannende app of website te maken. Aan ons dit keer juist de praktische vraag: "Is het mogelijk om het handmatig nalopen van duizenden adressen te automatiseren?"  Een flinke brainstorm volgde, maar uiteindelijk hebben we een mooie oplossing gevonden.

Requirements

  • Duizenden adressen verzamelen
  • Adressen ontdubbelen
  • Salesforce.com integratie

Oplossing

Om de adressen te indexeren hebben we een custom crawler gemaakt, die de publieke adresgegevens bij verschillende bronnen ophaalt en omzet naar gestructureerde adresdata. Vervolgens hebben we een statistisch model ontworpen om duplicate adressen te identificeren. Ten slotte werden de ontdubbelde adressen omgezet naar een salesforce.com importbestand en is met een druk op de knop (goed, misschien vier) het hele adressenbestand geüpdatet. Bijkomend voordeel: de tool kan in de toekomst zo weer ingezet worden om het bestand up-to-date te houden.

Resultaten

Gestructureerde adresdata
1-click import
13000+ adressen
Geautomatiseerde crawler
Automatische ontdubbeling
300+ werkuren bespaard